A Rendek tanya


Az év ökoturisztikai létesítménye 2010

Harmadik helyezést ért el a Felső-Kiskunsági Öko-Kiállítóhely ( Rendek Ökogazdaság és Tanyamúzeum.) a volt környezetvédelmi és önkormányzati minisztérium, valamint a Magyar Turizmus Zrt. közös pályázatán, így méltán viselheti, "Az év ökoturisztikai létesítménye 2010" címet.

Ezt a cimet a holtversenyben a Kápolnapusztai Bivalyrezervátummal nyerte el. A versenyben nemzeti park igazgatóságok, erdőgazdaságok, önkormányzatok, társadalmi szervezetek, társas és magánvállalkozások pályázhattak különféle ökoturisztikai létesítményeikkel, hogy megmérettessék szolgáltatásaik színvonalát a kínálat látogató- és családbarát jellege alapján.

Gratulálunk a nyerteseknek!


Rendek Tanya és Kunsági ÖkomúzeumTermészetszerető, hagyománytisztelő családok találkozásából épül-szépül az Ökogazdaság és Tanyamúzeum. A Kiskunsági Nemzeti Park lüktető szíve a gazdaság és környéke, vadvirágos, gyógyfüves rétek,  galagonyától izzó árokpartok, szabadon legelésző szarvasmarhák, akácligetek és egy varázsos Kunpuszta Templom mellett halad el az idelátogató vendég.

kunpuszta

Tudásunk élő könyvtár, nemzedékeken át hagyományozódott minden szó, minden ismeret apáról fiúra, anyáról leányra. A családi összetartást a szeretet és az életösztön diktálja. A pusztai emberek barátságos, az életet tisztelő nemes egyszerűsége mindenkit magával ragad. A Nemzeti Park óvó égisze alatt, a Tanyamúzeum egy élőképet tár nézője elé: minden szerszám gazdája keze után nyúl, minden mag az ősökről beszél, a komatál galamblevesért kiált.

gazdaság

A paraszti kultúra ápolását, továbbadását, közel 20 hektáron, az ősi családi gazdaságban négy generáció együtt látja el, lassan két évtizede. Őshonos és alternatív növények termesztését, őshonos állatok tartását mutatjuk be élő, korabeli háttér előtt. A föld javait a saját kézzel újjáépített és karban tartott kívülfűtős búboskemencében és a konyhai csikótűzhelyen készítjük el.

tanya

Aki egyszer is látta, visszakívánkozott...

Cím:
Ökogazdaság - Tanyamúzeum
Rendek család
6041 Kerekegyháza, Kunpuszta 81.

Telefonszám:
(+36 76) 201 055
(+36 20) 386 2522
Email: olga.rendek@gmail.com
Web: www.okomuzeum.hu, www.biotanya.hu
GPS koordináta:
46°56'14.46"N
19°25'20.13"E

Ökológia.lap.hu | Mangalica.lap.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreLegfrissebb bejegyzések:
2013-07-03
Hagyományőrző-életmód tábor az Ökomúzeumnál, Kerekegyházán | részletek
Az Ökomúzeum és a Kiskunsági Hagyományőrző, Kézműves és Turisztikai Egyesület szervezésében támogatott Hagyományőrző-életmód táborokat szerveztünk. Programjaink: kerti munka, kemencefűtés,...
2013-07-03
Szél Hangjai Tanösvény a Rendek Tanyán | részletek
Lépésről-lépésre haladunk előre immár huszonöt éve. Most egy csodálatos tanösvénnyel tudtuk kibővíteni a programot. Együttműködve a Kiskunsági Hagyományőrző, Kézműves és Turisztikai Egyesülettel. A...
2012-10-25
Slow Food programok | részletek
»» minden bejegyzés


Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió