KISKUNSÁGI
HAGYOMÁNYŐRZŐ KÉZMŰVES ÉS TURISZTIKAI EGYESÜLET
Hozzávalók: 15 dkg füstölt szalonna, 15 dkg füstölt kolbász, 25 dkg nagyszemű házitarhonya, 1 kis fej vöröshagyma, egy késhegynyi őrölt pirospaprika, 2-3 darab burgonya, só. Elkészítése: A szalonnát apró kockákra vágjuk, jól kisütjük, rászórjuk a tarhonyát és világosbarnára pirítjuk. Ezután rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk a pirospaprikával, megsózzuk, hozzátesszük még az apróra...
Hozzávalók: 1 kg búzaliszt, 1 dl langyos tej, 2-3 dkg élesztő, 5-6 tojás sárgája, csipetnyi só, 0, 1 dkg cukor, kevés vaj vagy zsír. A töltelékhez: 12 dkg őrölt fűszerpaprika, kevés olaj, só. A paprikát az olajjal összekeverjük, hogy a kalácsból ki nem folyjon. Készítése: Az élesztőt megfuttatjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk lágy tésztává. Addig dagasztjuk, míg a tészta hólyagos nem lesz. Langyos...
Hozzávalók: étkezési hántolt köles, tej vagy víz, cukor, só. Elkészítése: A kölest négyszer annyi folyadékban fel tesszük főni. Édesítjük cukorral (vagy mézzel), s esetleg tehetünk bele egy darabka vaníliát, valamint mazsolát, illetve szárított, vagy friss gyümölcsöt is. Addig főzzük lassú tűzön kevergetve, amíg a köles be nem itta az összes...
Hozzávalók: 2 kg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 1 evőkanál mangalicazsír, 1 evőkanál őrölt paprika, köménymag, só, 2 tojás, zöldpaprika, paradicsom, kolbász. Elkészítése: 2 közepes vöröshagymát megpirítunk 1 evőkanál mangalicazsíron, ha kicsit hűlt beleteszünk 1evőkanál őrölt paprikát és felengedjük 1,5 l vízzel. Az alaplébe beletesszük a kockára vágott 2 kilónyi burgonyát. Sóval, köménnyel ízesítjük. Ha...
1 |